Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Sunday, December 11, 2011

Di antara 2 buah pintu gerbang 'Taman Ilmu dan Budi'...

Gerbang Utama UIAM Gombak



Gerbang Utama UIAM Kuantan

...sedikit perkongsian mengenai pintu gerbang Taman Ilmu dan Budi kampus Kuantan (sekali dengan post guard); ciri-ciri dan struktur binaannya yang amat rapat (sama) dengan bangunan Kulliyyah of Science ini adalah disebabkan ia telah dibina oleh kontraktor yang sama juga pada waktu yang sama...

...sedangkan pintu pagar utama yang lama (pintu masjid hari ini) pula mempunyai ciri-ciri bangunan Kulliyyah of Medicine ^_^


# post guard baru (bangunan tambahan) tidak berkaitan dengan fakta ini,
gambar ihsan dari senior :D

4 التعليقات:

RuBy says:
at: December 12, 2011 at 9:04 AM said...

aku rasa uia kuantan kena tambah pokok lagi la~ hahahahha ... nampak panas~

perindu_خلافة says:
at: December 13, 2011 at 7:07 AM said...

hahaha.. ni gambar lama la RuBy, sbb tu kurang pokok lg..
(padang jarak padang tekukur)
rasanya pokok2 yg ada kat uia ktn skrg ni dah banyak jugak ^_^

Faaizz d. Zul says:
at: December 14, 2011 at 10:56 PM said...

teringin nak sampai kampus Kuantan.

salam pknaln
=)

perindu_خلافة says:
at: December 16, 2011 at 1:28 AM said...

Faaizz d. Zul...
kampus kami di Kuantan ni tidaklah semeriah kampus UIA di Gombak, namun bagi saya itulah keunikan kampus kami di sini, warga UIA Kuantan sedia menerima kehadiran anda dll ^_^

ukhuwah fiLlah,
insyaALlah~