Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Saturday, September 8, 2012

terjumpa coretan lusuh~


Macam-mana,
nak ke Taman Gelora atau ke tanah Metropolis?
Soal ringkas sang murobbi,
Ana musafir ke kota batu,
Meninggal Qaryah.. biar mengalir sedikit keringat,
Buat bukti menentang hal-fasad,
Hati-hati akh, ^_^
doa murobbi jadi pengiring; penyemat semangat.

Sayf, Jadi ke?
Jadi!! Kukuh tak berganjak,
Alhamdulillah~
4 ticket bang, Kuala Lumpur malam ni!

Walau terpaksa..
menempuh safara panjang dari belahan bumi timur,
tak sekelumit rasa terkilan hadir dalam diri seorang aku.
Berteman 3 sahabat menuju ke sebuah pusat,
Himpunan ummat menentang penipuan dan ma’siat,

Maaf semua! Bas tak dapat masuk ke Puduraya,
Semua jalan dah di tutup~
jelas pemandu bernada kecewa.

BERSIH la ni!!”
rungut seorang ibu tua, dalam usahanya menuruni anak tangga,
“Eh! Perhimpunan tu bukan tengahari esok ke!?”
Getus hatiku yang terdalam,
Siapalah punya angkara penyebab sukar bergeraknya warga,
Sekalipun tahu, sengaja.. mahu mewujud soal di dada!!

# Jom sama-sama Hayati Lirik Lagu ini ~ tetapi sebelum itu anda disarankan untuk untuk pergi ke bahagian bawah halaman ini dulu bagi memadamkan background music yang sedang di mainkan .. (:

2 التعليقات:

Faaizz d. Zul says:
at: September 10, 2012 at 10:41 PM said...

lama tak singgah, baca-baca balik, macam best je bila dah grad.
;p

perindu_خلافة says:
at: September 12, 2012 at 6:53 AM said...

terima kasih ziarah .. (:
sebenarnya lagi best jadi student;
rindu suasana study,