Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Saturday, May 21, 2011

Sepatutnya entry 19 May 2011

                Hanya kerana tidak mempunyai kemudahan untuk mengakses internet di waktu latihan industri ini, tidak bermakna penconteng warQah mengambil keputusan untuk tidak menulis yarkh. Sedia maklum buat pembaca blog warQah daUn papYrus, semangat menulis penconteng warQah itu adalah “...menulis biarpun sampai xde orang nak baca dah...!” err~ =_=
                oK lah berbalik kepada tajuk entry ni; ‘Sepatutnya entry 19 May 2011’ adalah koleksi tersimpan penconteng warQah~ [yang diupdate hanya apabila beliau berjaya dipertemukan dengan saluran² yang sepatutnya ^_^]

Total koleksi: 4 siri.. O.o

Tali Leher
                Jalan di Lereng Bukit itu kian berubah, namun perubahannya tidak sedikit meng‘alter’ sejarah; yang pernah terpalit secangkir kenangan.. di puncak 3 teratak dan jugak kawasan lembah. Di saat diri ini memintas seorang remaja lelaki berbaju biru, berseluar gelap dan berkasut hitam. Mata sang penconteng warQah tertancap ke arah neck tie yang dipakainya; KEMAS ^_^. Ligat berputar dikotak memori beliau, suatu kenakalan yang memotivasikan seorang insan.

Yasmin  : apsal tie yang ko ikat lawa ea rizQan?
luQman  : angah.. boleh tolong ikatkan tie saye x? Dah terbukak la~
epi        : haish rizQan, ini la fesyen..
sayF      : tolong ikatkan tie aku boleh x rizQ? panjangkan sikit ea, :)
achiksd : aku sengaje xnak belajar, sebab aku nak bini aku yang ikatkan untuk aku...

Lencana SMK Engku Husain a.k.a SEMUHSIN
                Di saat dan ketikanya penconteng warQah berada dalam tingkatan 1, beliau telah diangkat menganggotai Ahli Lembaga Pengawas SMKEH. Sedia maklum dalam tradisi tempat pengajian lereng bukit itu, pengawas baru dari tingkatan satu akan dibantu oleh kakak² tingkatan dua untuk memakaikan bagi mereka Tali Leher kebanggaan ahli lembaga pengawas (tali leher buat semua pelajar SMK Engku Husain hanya dikeluarkan pada tahun 2005).
                Penconteng warQah merasakan bahwa tradisi ini mesti dipecahkan, maka semenjak dari itu.. beliau mengambil keputusan untuk mempelajari cara² mengikat tali leher dengan cara terbaik dan tercantik ^_^, dan bermulanya tahun 2002.. ketika mana usia beliau menginjak ke 14 tahun, tiada lagi ikatan tali leher oleh kakak² senior bagi pengawas junior (lelaki).

zaCk       : adik² form 1 yang baru dilantik.. sesape yang xtau camne nak ikat tali leher, kamu boleh jumpe ngan abang² senior bagi lelaki n adik² form1 perempuan boleh jumpe dengan kakak² senior oK

4 التعليقات:

Norlyana Nasrin says:
at: May 21, 2011 at 10:34 AM said...

hahaha statement faisal mmg xleh blah..
hahaha~

perindu_خلافة says:
at: May 21, 2011 at 10:56 AM said...

hah itu lah~ tp ayat tu romantik jugak kan, boleh tahan jgak si faisal ni ^_^

p/s: Dr Tariq pandang lain macam kat org yg pakai tie.. solute gile :P

Norlyana Nasrin says:
at: May 22, 2011 at 12:25 PM said...

hehehe boleh la bahan die nanti hehe...

huhu bagus2..
suka gak bila tengok budak2 laki pakai tie sebab nampak kemas & professional (^-^)

perindu_خلافة says:
at: May 22, 2011 at 5:37 PM said...

huhu x baik la bahan orang.. ^_^

n pasal kemas n profesional tu, rizQan x setuju atas beberapa sebab~
:(