Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Sunday, October 27, 2013

teka-teki / survey :D




Yes or No


3² + 4² = 5²
Ya atau Tidak [1]

Penulis blog warQah daUn papYrus (wdp) di besarkan di Negeri Kelantan
Ya atau Tidak [2]

Pengunjung blog wdp dilahirkan dalam tahun 1408 H?
Ya atau Tidak [3]

Opick merupakan keturunan Adam dan Hawa
Ya atau Tidak [4]

Pengunjung blog wdp pernah sampai di Semenyih
Ya atau Tidak [5]

cos 90 = 0
Ya atau Tidak [6]

Penulis blog wdp merupakan graduan sains bioperubatan
Ya atau Tidak [7]

Ketinggian Broga Hills mengatasi ketinggian Gunung Tok Wan
Ya atau Tidak [8]

Penulis  blog wdp boleh berbahasa tamil dengan fasih
Ya atau Tidak [9]

Jalan terdekat dari Semenyih untuk ke Bandar Baru Bangi adalah melalui Pekan Bangi Lama
Ya atau Tidak [10]

Terdapat dua kampus utama Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, satu di Gombak dan satu lagi di Kuantan
Ya atau Tidak [11]

PRK Dun Sg. Limau merupakan pertandingan 1 lawan 1, di antara BN dan DAP
Ya atau Tidak [12]

Penulis blog wdp telah bertunang dengan gadis pilihan hatinya
Ya atau Tidak [13]

Pengunjung blog wdp pernah melalui peperiksaan SPM
Ya atau Tidak [14]

Solvilet Titus adalah jenama jam tangan yang di pakai oleh penulis blog wdp
Ya atau Tidak [15]

Kekalahan pro-aspirasi di kerusi MPP UIAM hanya pernah berlaku sekali, iaitu pada sesi 2006/2007
Ya atau Tidak [16]

Emas tetap mempunyai nilai walaupun tidak ada rupa bentuk, sedangkan berlian hanya bernilai selepas ianya di bentuk.
Ya atau Tidak [17]

Pengunjung blog wdp pandai memasak
Ya atau Tidak [18]

Empat dan Ampat adalah istilah yang sama menurut bahasa Melayu
Ya atau Tidak  [19]

Sistem transit Komuter di Malaysia dan MRT di Singapura mempunyai satu persamaan, iaitu menepati masa
Ya atau Tidak [20]

Jep Sepah dan Sharul Shiro mempunyai tone suara yang sama
Ya atau Tidak [21]

Genre buku yang dibaca oleh penulis wdp termasuk philosophy, science, history and theology
Ya atau Tidak [22]

Pengunjung minat membaca buku
Ya atau Tidak [23]

Selain blog warQah daUn papYrus, ada 2 buah lagi blog yang dikendalikan oleh penulis ini iaitu ‘Inventori Harta’ dan sebuah lagi blog yang dirahsiakan namanya
Ya atau Tidak [24]

Pengunjung blog wdp mempunyai sekurang2nya sebuah blog yang dikendalikan sendiri
Ya atau Tidak [25]

Pengunjung blog wdp di lahirkan pada bulan genap masihi (feb/apr/jun/aug/oct/dec)
Ya atau Tidak [26]

Nama anak buah penulis blog warQah daUn papYrus adalah ‘aisyah fatihah
Ya atau Tidak [27]

Pengunjung blog wdp pernah bertemu dengan penulis blog warQah daUn papYrus di dunia realiti
Ya atau Tidak [28]

Soalan Tamat [1 - 28]
Terima Kasih kerana terlibat dengan survey ringkas ini ^_^

33 التعليقات:

sin.ya.ta.ya
at: October 27, 2013 at 7:30 PM said...

1-ya 2-tidak 4-ya=,=` 6-ya 7-ya 8-tidak 9-tidak 10-ya 11-tidak 12-tidak 13-ya 15-tidak 16-ya 17-ya 18-tidak 19-tidak 20-tidak 21-tidak 22-ya 23-ya 24-ya 25-tidak 26-tidak 27-tidak ...
Tu je yg saya mmpu jwb (dgn dahi berkerut-kerut)..so,pnulis kne bgithu brapa betul,brapa salah dan apa yg salah bolehh ?????^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 9:37 PM said...

28 soalan:
4 soalan tak di jawab [3,5,14,28]
7 soalan salah [10,11,13,16,19,21,26]
17 soalan betul ^_^

cik anonymous perlu check semula, betulkan saya kalau rasa pengiraan saya salah, hehe

Kawan P.D.H.T says:
at: October 29, 2013 at 12:22 PM said...

1-Ya
2-Tidak
3-Ya kot
4-Ya
5-Ya
6-Ya
7-Ya
8-Tidak
9-Ya
10-Dulu Ya, Sekarang Tidak
11-Ya
12-Tidak
13-Tidak
14-Ya
15-Ya
16-Tidak
17-Ya
18-Tidak
19-Ya
20-Tidak
21-Ya
22-Ya
23-Ya
24-Ya
25-Ya
26-Tidak
27-Tidak, Jawapan Ainul Mardiah
28-Ya

En Penulis sila semak jawapan saya jugak.:D

perindu_خلافة says:
at: October 29, 2013 at 3:03 PM said...

haish, ni siapa pulak ni -_-
semua jawapan betul kot~ cuma nama anak buah tu je ada salah eja sikit, ('ainnul mardhiah) ^_^

# part letakkan link nama ke webpage uia tu agak kelakar, mesti geng2 uia punya kerja kan ^_^ hahaha

Kawan P.D.H.T says:
at: October 29, 2013 at 5:26 PM said...

Sebenarnya saya ni peminat tegar awak,HaHaHa.:D

Anonymous
at: October 29, 2013 at 5:58 PM said...

Betul lah tu , byk yg kne blajar lagi ni ,, nk buat pmbetulan tak mna yg salah ?? ^,^~

Apa pndapt penulis tntng hudud ?? Adakah wajar dilaksana di Malaysia ??

perindu_خلافة says:
at: October 29, 2013 at 11:55 PM said...


siapa pun anda wahai Encik 'Kawan P.D.H.T'~ ketahuilah .. uhibbuka fiLlah ^_^ huhu


cik anonymous,
pendapat saya @ kita semua tidak akan pernah mengubah sesuatu yang dah difardhukan, ia tentang ketaatan, apakah perlu pada soal kewajaran untuk kita solat, siyam dan mengeluarkan zakat, wajar atau tidak cuma pandangan kita, ^_^

Anonymous
at: October 30, 2013 at 12:12 AM said...

Faham keterangan penulis , terima kasih utk itu , hope malaysia akn laksanakn hkum hudud satu hari nnt, lgpun kes jenayah sdh brada pada thap kritikal, klu dilaksanakan, pasti kadar jenayah mnurun..^,^~

#setiap prkara ada hikmah disebaliknya...SubhanAllah

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 10:22 AM said...

insyaALlah ia akan terlaksana, bukan sekadar di Malaysia tapi seluruh dunia, itu Janji ALlah sebelum alam fana ni musnah, ^_^

dan saya positif ke arah tu, ^_^

Kawan P.D.H.T says:
at: October 31, 2013 at 1:12 PM said...

Ouhebbukafillah aidhon.:D

perindu_خلافة says:
at: November 2, 2013 at 2:22 PM said...

^_^

Anonymous
at: November 2, 2013 at 6:53 PM said...

^,^~

perindu_خلافة says:
at: November 4, 2013 at 7:17 AM said...

sorry.. its my habit,
when there is no words to be delivered anymore, i tend to send e smiley emoticon ^_^,

Anonymous
at: November 4, 2013 at 6:28 PM said...

its sounds like u,, hmm, its okay lah x dosa pun habit tu .. lgi pun comel smiley tu ^_^...soory.

perindu_خلافة says:
at: November 4, 2013 at 6:56 PM said...

sounds like what, girlish.. hahaha ^_^,

Anonymous
at: November 4, 2013 at 11:37 PM said...

ni mnimbulkn kekeliruan ni, ada tnda soal tak lps girlish tu?

klu ada tnda soal .. keterangan-->sya tak ckp apa2, sounds tu sptutnya pnulis marah sbb sblum ni pnulis xprnah speaking dgn sya tu yg trkedu tu..hehehe.^,^~

klu xda means pnulis ckp saya girlish -->keterangn, sya sdng dlm arah mncba jdi lbh matang (mngkin wanita) hahaha..^,^~

perindu_خلافة says:
at: November 4, 2013 at 11:57 PM said...

ha'ah.. sepatutnya perlu ada tanda '?' lepas p'taan girlish tu, huhuhu.

# xde asbab kukuh untuk saya tiba2 nk marah, speaking tu salah saya.. selalu sgt rojak kn bahasa sampai x sedar guna yang mana satu,

eheh cik anonymous ni memang gaids, saya xkan silap yang ni ^_^

Anonymous
at: November 5, 2013 at 12:07 AM said...

tak slh pun speaking tu.. cma trkedu penulis gne bhasa asing ^,^~(asing lah sgt) heheh..

apa pun penulis .. gaids pun boleh..hehehe ^,^~

perindu_خلافة says:
at: November 5, 2013 at 9:07 AM said...

cara cik anonymous menulis memang ada iras 2,3 orang sahabat fb saya, tapi disebabkan wujud beberapa konflik saya jadi x pasti.. hurm~

mgkn kita x pernah kenal rapat pun sebelum ni kn, ^_^
atau,
saya sendiri yg x kenal kawan2 saya, -_-

Anonymous
at: November 5, 2013 at 10:36 AM said...

konflik apa tu ??

haisssh, rsa serba slh pulak sya mliht kekeliruan penulis ni .. teliti dan perhti..btulkn niat tu .. usha tngga kejayaan .. ^,^~ hehehe..(nsiht biasa di dngar)

saya psti penulis knl kawan2 sndiri..kan pnulis ni orang nya detail n particular .. ^,^~

perindu_خلافة says:
at: November 5, 2013 at 4:16 PM said...

yup very details, n most of the time I miss the big picture of the event, haish -_-"

walau macam mana pun, saya tetap berusaha untuk kenal kawan2 saya dengan lebih baik (skema kan ayat ni) ^_^ hehe

Anonymous
at: November 6, 2013 at 11:29 PM said...

eii isshh.. penat dah nk fkir .. tak dpt apa yg pnulis mksudkn dkt ayt yg aneh tu ... hehehesshh... >_<` [ke yg saya jauh fkir ..]

skema lah jgak ayt tu .. walau bagaimanapun lgi skema..heheh..^,^~

#menaip dlm fkiran brcelaru .. maaf~

perindu_خلافة says:
at: November 7, 2013 at 10:33 AM said...

maksud saya, dalam setiap kekuatan mesti ada terselit kelemahan.. orang yang terlalu details ni kadang2 akan terlepas pandang pada isu yang lebih besar ^_^ harap yg ni lebih jelas..

..saya rasa cik anonymous ni mgkn salah sorang dari anak didik saya kan, kalau tengah exam.. baik fokus pada exam tu dulu ^_^,

# n kalau betul agakan saya ni just iyakan je, so boleh saya doakn yg baik2 untuk cik anonymous~

Anonymous
at: November 7, 2013 at 9:38 PM said...

insyaAllah,apa yg sya buat ni tdk mngnggu fokus sya trhdp apa pun.. mlh mmbri sdikit manfaat dlm bhasa saya..
FYI-sya balas komen ni pun hnya pada wktu senang .. sekadar aktiviti ringan.
haisss,, bkn skrang wktu yg tpat utk trungkap sgalanya .. skrang dh jelas akbat mnnt.. dan pnulis thu akn itu..agk terkilan dgn prkara ini..
sgala yg sya lakukn ada sbb nya.. knapa memilih anonymous bkn nma sbnar..takpa lah .. nk mnafikn nnt dikira mnipu (dosa) ..
#klu sya bkn anak didik pnulis, pnulis akn doakn yg buruk2 buat saya ?

perindu_خلافة says:
at: November 7, 2013 at 10:35 PM said...

hahaha.. xde la sampai nak doakn yg buruk2, cumanya kalau cik anonymous ni dari kalangan anak didik saya, at least saya boleh berinteraksi dengan cara yg lebih sesuai, kn ^_^

btw apa pun sebabnya, saya harap niat cik anonymous baik ye.. sbb tiba2 saya rasa takut sikit, skrg ni jalan pun x lepas pandang kiri/kanan O_o huhu

Anonymous
at: November 7, 2013 at 10:45 PM said...

hais, susah nk trangkn...sbb nya susah nnt saya nk berkarya di ruangan penulis ni .. ^,^~

penulis fkir saya ni nk culik penulis ke? haiss..tak bwk huntung pun(gurau..hehe)....haisss..ingt saya ni ada niat buruk ke? cbalh fkir positif dkt diri yg tak brdosa ini .. sprti awal2 sya utarakn..niat saya utk hulur sillaturrahim ..

perindu_خلافة says:
at: November 7, 2013 at 11:37 PM said...

saya cadangkan cik anonymous wujudkan jugak satu blog.. buat travelog ke, kongsi resepi buat kek ke, haha nanti saya datang singgah, owh ye boleh jugak mengarang ayat2 puitis kat blog sendiri kan ^_^

saya cuba positif habis dah ni.. huhu,

Anonymous
at: November 8, 2013 at 8:35 AM said...

terima ksih ats nsiht tu ..
jgn risau lpas ni dah xda lg contengan saya di ruangan pnulis..
bkn ingin mmtuskn sillaturrahim tp ingin muhasbh diri..
sprt mna sya ckp..sya dh nmpak akibatnya trdedah indentiti ini..
salh sya trgopoh gaph mmbrikn clue scra tak sengaja ..
maaf ats kecelaruan yg tlh wujud ...

perindu_خلافة says:
at: November 8, 2013 at 4:16 PM said...

bukan tujuan abg untuk halang siapa2 pun dari datang ke sini..
cuma untuk anak2 didik abg, eloklah fokus pada exam tu dulu, oK ^_^

# sekiranya ada lagi soalan2 yang masih perlukan penerangan tambahan,
kamu boleh letak kn kat sini, insyaALlah abg akan cuba jawab yang mana boleh~

Anonymous
at: November 8, 2013 at 10:30 PM said...

hihisshhh..tak mnjdi ke lakonan saya? (penat rangka skrip)kantoi hbislah ni..abg rizqan ni bg la lbh msa skit nk kantoi tu sbb lps ni ada yg nk tuisyen lg...-,-(segan la)heheh
lps ni xboleh la nk kcau abg lagi ~ hahaha
ni blas time exam pun sbb nk cover,tp xmnjdi lak..eh,jgn rsau semua d blas wktu senggang..
yelah2,,, doakn kejayaan saya dan rakan2,, sayonara.^,^~
#tabikla abg cpt dpt spe anonymous ni, abg org yg terawal~

perindu_خلافة says:
at: November 9, 2013 at 3:19 PM said...

hahaha.. yg ni serius lawak, ^_^

komen terakhir yg abg bagi tu satu perangkap, saje target budak asrama sebab hanya kat asrama abg x pernah speaking dalam class, no wonder la 'anonymous' pernah terkejut bila abg reply dalam english kn..

yg lebih lawak, abg x pernah tahu siapa antara student form5 yg menyamar masa dapat komen kat blog ni semalam, so saja biarkan dulu.. sbb nak anonymous yg bukak sendiri topeng dia, sekali dpt inbox fb pulak, hahaha ^_^

Anonymous
at: November 9, 2013 at 4:19 PM said...

abg ni !!!! jahat~ isk,isk, thu tak dah rsa diri ni berdosa sgt bila abg snyap je rupanya PERANGKAP .. bgthu abg romi...

perindu_خلافة says:
at: December 20, 2013 at 9:00 PM said...

^_^