Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Saturday, October 26, 2013

anonymous :

ada pun untuk penulisan pada kali ini, penulis suka untuk membicarakan soal ‘anonymous’.. atau menurut kamus warQah diterangkan sebagai; jasad di sebalik bayang.
            Kehadiran anonymous sememangnya bakal mengheret sekali perasaan ingin tahu dikalangan orang2 yang ingin tahu.. erk! ok abaikan,

| Jujurnya sebagai tuan tanah, penulis senang dengan kehadiran sesiapa sahaja ke Teratak Maya ini, selagi mana penulisan di sini tidak menimbulkan sebarang iritasi pada pancaindera para pembaca. Namun jika terdapat sebarang ketidakpuasan hati dari sudut pandang yang penulis utarakan, para pembaca boleh menegur penulis dengan menghantar maklum balas sama ada secara sembunyi2 atau secara terang-terangan. ^_^



Pengakuan:
Sebagai seorang blogger, saya juga ada beberapa kali bertindak menghantar mesej kepada sahabat blogger lain dengan bertopengkan anonymous. Dengan harapan teguran yang saya utarakan tidak membawa sekali prejudis terhadap peribadi orang yang menegur; saya lah.. haha
Dan ada juga nickname2 tertentu yang saya gunakan untuk tujuan bergurau, antaranya P.D.H.T @ Pengendap Di Hujung Tingkap ^_^ maaf cik RuBy,

Rasanya ini adalah kali pertama blog penulis dikunjungi anonymous;
yang penulis sendiri tidak pernah pasti siapakan insan di sebalik bayang ini, apa pun penulis harapkan kehadiran cik anonymous dapat memberikan impak positif, menegur mana yang salah dan kalau dapat merevealkan identiti itu lebih manis kan ^,^~

# maaf, sebab dah jarang dapat update blog dan jarang jugak menziarah blog sahabat atas kekangan waktu, saya akan usahakan untuk datang singgah2 nanti k.. ^_^

37 التعليقات:

sin.ya.ta.ya
at: October 26, 2013 at 12:08 PM said...

Hahahaha,,, jujur, ternmpak tjuk trus buatkn jntung ni mnjdi wakil pelari negara dan otak dgn segera mnjlnkn tugas ,terfikir 'eh,? Kenapa ni?' hahaha....
penghendap di hujung tingkap,kreatif btul ...
Saya psti , saya bknlah dikalangan orang2 yg ingin tahu penulis,,,
inshaAllah, saya juga mngharapkn bnda yg sama juga,ada ilmu kita kongsi , hiasi ukhwah dgn kebaikan ,,,salah silap saya hrp pnulis tgur juga ,,haha,,nk dibandingkan ilmu, jauh ke kutub selatan pnulis tggalkn saya..nickname ni yg trlintas..^,^~
#slpas mngalami critical thinking ~

perindu_خلافة says:
at: October 26, 2013 at 2:33 PM said...

haish..
cik anonymous mesti kenal saya kat dunia realiti kn, tp xpelah saya x kisah pun, cuma bhgn minta saya tegur salah/silap cik anonymous tu macam susah je nak berlaku, hahaha ^_^

# sampai ke tahap critical thinking tu, so nak saya panggil sin.ya ke ta.ya, hehehe gurau ^_^

sin.ya.ta.ya.
at: October 26, 2013 at 2:43 PM said...

Hahaha..satu hari nnt , saya tau susah, saja ja , pnydap bhasa , ,,^,^~
#suka hati sang penulislah .. Nak pnggil sin ke ta ke ya ke nun waw lam alif pun boleh ..^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 26, 2013 at 4:49 PM said...

maksudnya satu hari nanti saya akan kenal cik siti jugak ea ^_^ itu yg terbaik, hehehe..

n saya harap saya x terkejut sangat nnt, :P

sin.ya.ta.ya.
at: October 26, 2013 at 10:03 PM said...

InshaAllah,,tu saya tak psti penulis trkjut atau tak ,,, haha,^,^~
Kedatangan sya kali ni ada tujuan .. Saya nk kongsikan salah satu lgu kesukaan saya dgn pnulis ..tp tak thu la klu penulis sdh dgr ,, (ungu-bila tiba) dgarlah bila ada masa ...

perindu_خلافة says:
at: October 26, 2013 at 11:07 PM said...

baru pertama kali dengar.. ^_^ mesej jelas (QS 29:57) thanx 4 sharing anyway, saya ni memang kurang sikit nak dengar lagu2, so memang outdated sikit bab ni.. huhu, O.o

apa pun bagus la cik siti minat lagu2 berunsur ketuhanan macam ni, terima kasih sekali lagi sbb sudi berkongsi ^_^ heh

sin.ya.ta.ya
at: October 27, 2013 at 8:19 AM said...

-Tiap-tiap (tubuh) yg berjiwa akn merasakan mati , kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan -

Ok tak lgu tu ?oh,,terbalik pulak kita,,saya jenis yg suka mndalami sesebuah lagu, hayati lirik, memahami msj yg dismpaikn,bg saya setiap lagu ada keunikan trsindiri..
Btw penulis, lgu ni dah lme kluar,cma tak dimainkn di radio sgt, maklumlah..penuls sndiri thu sbbnya,
Mmbwa kebaikn kita sebarkan, terima kasih sudi dgr, pnulis minat lgu yg mcm mne?

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 9:39 AM said...

yup.. bagi saya memang setiap lagu ada identiti sendiri, cuma tentang keunikan; saya cuma dapat lihat unik sesebuah lagu ni bila lagu tu dicipta sendiri oleh penyanyi ^_^ hehe

lagu yg saya minat, x kisah genre pun yg penting sedap di dengar, lirik pulak ada kaitan dengan kisah hidup saya, haha :D

sin.ya.ta.ya.
at: October 27, 2013 at 11:38 AM said...

Bgi saya unik nya lgu tu bila ia boleh mngubh persaan seseorg,erk,,mcm lain je , abaikan , ^,^~

oh,,lgu jiwang pun klu kene boleh msuk lah ni,??? Haha,,susah ni nak crik ,,,^,^~
saya tak lbih brmint trhdp nasyid,sbb tu klu lgu ktuhanan sya lbih brminat mcm yg saya bg tu dan lg satu lgu opick, prnh dgr nma ni ??? [wah,byk songeh lak saya ni, maaf klu mnganggu penulis ! Rasa trganggu bgithu ! ]

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 1:09 PM said...

FYI - pasal cik siti lah saya tiba2 meningkatkan frequency utk datang sini n tgk komen, haha ^_^
(curiosity)

anyway betul la tu, kalau kita dengar lagu n boleh hayati secara x sengaja, selalunya sebab si penyanyi tu sendiri menghayati apa yang dilagukan, sebab tu boleh meresap jauh dalam jiwa si pendengar, so lagu jiwang pn saya ok je~ hehe

opick,yup.. Rapuh antara lagu yg paling saya minat ^_^

# saya cuma akan rasa terganggu bila bicara soal hati, as long as benda ni x masuk dalam perbincangan kita, saya xde masalah ^_^

sin.ya.ta.ya
at: October 27, 2013 at 2:09 PM said...

Ohhh..yeke,,haha,,nk jgak buat pngakuan ..
FYI-sjak mnjelajah ke blog penulis ni saya dah naik level dlm brbunga bunga bahasa (blum smpai thp mnjdi sasterawan ngara ^,^~)

Alhamdulillah penulis kenal, krana rmai kwn saya tak mnganali opick tp skrng nma beliau pun sdh mkin naik ,,
rapuh,sama la kita ,tp saya prtama kali trtarik pda lgu opick ,, lgu bila waktu tlah berakhir,,.naik bulu roma mndgrnya .. Hahaha..

Jiwang pun layan ?? Haha..satu prkara saya tak sngka ,, jiwang trlalu hiperbola buat diri saya (jangan marah,nnt tak nak bgi gula gula,,^,^~heheh)
#jgn risau! saya juga tak suka bicara soal hati,bgi saya soal hati biar antara Allah dgn diri ini,Dia lbih Mengatahui,,,, terima kasih krna bgtahu apa yg pnulis tak suka ..^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 3:49 PM said...

saya pasti tujuan cik membungakan bahasa ni mesti sebab takut saya kenal cik ni siapa kn.. huhu ^_^

baru je dengar tadi lagu waktu tlah berakhir tu, not bad; setiap lirik dia sentiasa sarat dengan makna yang dalam, kurang lebih untuk menyedarkan ummat yg makin leka hari ni O.o

dalam hati ada taman ^_^. gula2!? umur awak ni sebenarnya berapa ea? sbb sy x makan upah dgn gula2, hahah

sin.ya.ta.ya.
at: October 27, 2013 at 4:13 PM said...

Hahahaha,,, eh ?! mcm mna thu ni,, identiti mst ditutupi dgn sebaik - baiknya ...hehehe..^,^~
baru je dgr td ? Maknanya slama ni tak prnah dgr lah ni ?! (so,saya boleh jadi duta kecil opick dkt pnulis ni ^,^~)
hahahaha,,hati mana takda taman..amy search rock kapak pun ada taman,,hihihi ^,^~
eleh , jual mahal tak nak gula2 ,,>_<.. Nenek pun mkn gula gula lagi ,,, penulis mkn upah apa ? Btul ni tak mkn gula gula ??

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 4:32 PM said...

haish.. saya cadangkan kita main teka-teki nak, tp setiap orang kena jawab dengan jujur la, boleh ^_^

ha'ah memang x pernah dengar, huhu (cik mesti dapat komisyen dr opick utk promote lagu2 dia kat saya ni kan) hahaha, gurau :D

kalau bagi gula2 saya ambik je, >_<

sin.ya.ta.ya.
at: October 27, 2013 at 4:46 PM said...

Main teka2 ape ni ??? ( tak faham la ) =_='
Hahahaha..penulis jgn trkjut klu muka saya ada dkt cover album opick (hehehe, gurau ^,^~)
elehhh,,, >[___]< nah..

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 4:57 PM said...

saya akan post kan beberapa soalan, cik anonymous cuma perlu jawab 'Ya' atau 'Tidak' je ^_^ (tp kena jawab dgn jujur la), kalau setuju sekejap lagi saya bagi soalan2-nya.. heheh

nak terkejut macam mana, rupa cik anonymous pun saya x kenal, haish -_- ke cik anonymous ni sebenarnya Opick, hahaha ^_^

sin.ya.ta.ya.
at: October 27, 2013 at 5:20 PM said...

Jujur ,jntung ni dah terlbih active ,saya rasa mcm nk jwb exam ,, hais,, jujur boleh tp klu saya rasa soalan tu trllalu mmbuka identiti saya, saya tak nak jwb ,,
Setuju..

Hahahahaha...apa lah penulis ni, klu saya opick, saya bgi 10 album free dkt pnulis ! ..Haha..^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 27, 2013 at 6:41 PM said...

saya rasa soalan survey ni x terlalu membuka identiti kot.. so cik siti x perlu risau la ye, cik boleh jawab dengan jujur ^_^

sekadar nak tahu range umur, taraf pendidikan, n lokaliti pembaca blog saya ni je, huhu

Anonymous
at: October 29, 2013 at 9:39 PM said...

Soalan pnuh dgn muslihat~(bagi saya)
heheheh......^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 12:01 AM said...

cik rasa soalan2 saya tu perangkap ea, ^_^
sebenarnya memang pun, hahaha,

Anonymous
at: October 30, 2013 at 12:16 AM said...

Kurang asam keping en.penulis ni,,
So, perangkap mnjadi tak ? ^,^~ ke nak buat lagi satu sesi soal jawab ??

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 9:26 AM said...

hahaha.. cik kata asam keping ke saya,
terima kasih, saya terima seadanya ^_^

anyway study macam mana?
ok x~

Anonymous
at: October 30, 2013 at 12:46 PM said...

Oh, sama-sama , pasrah bunyi nya,, ishh, penulis ni^,^`~ , bknlahhhh....

Ni soalan brsambung ke ??

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 3:41 PM said...

adat:
orang memberi kita merasa ^_^

btw memang soalan sy bersambung,
so macam mana ea study?

Anonymous
at: October 30, 2013 at 4:07 PM said...

Ada ada je penulis ni ^,^~


Ni mcm mna nk kira ni, soalan dah brtmbah ,, ya atau tidak ea? ^,^~
alhamdulillah sdg giat diusahakn,, hdup kne sntiasa mnmba ilmu, so mcm mna dgn study penulis ?

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 4:35 PM said...

hahaha ^_^ sbb saya rasa cik anonymous ni masih study lagi, jadi soalan sy tu relevan kn~

insyaALlah, cari ilmu sampai ke liang lahad ^_^

Anonymous
at: October 30, 2013 at 5:01 PM said...

Mcm mna boleh rasa mcm tu ?? Ni mcm gaya nk cuakkan orang lah ni ?? Relevan la.. ^,^~
so, mnjadi lah perangkap tu ?

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 6:21 PM said...

alhamduliLlah, beberapa tekaan pertama saya dah tepat, ^_^
n tentang soalan ke-26 hari tu memang betul ke cik anonymous ni x dilahirkan dalam bulan2 genap, sebabnya theory saya x kata macam tu O.o

Anonymous
at: October 30, 2013 at 7:07 PM said...

Tekaan apa tu? Penukis buat saya takut pulak hahaha..^,^~
theory apa yg penulis pakai ni ?
penulis mintak saya jujur kan ?
Btw, apa yg membuatkan en penulis terlampau yakin yg saya lahir pada bulan genap? ^^

Anonymous
at: October 30, 2013 at 7:09 PM said...

*Penulis bukan penukis*. Maafkan saya. Tiada manusia dalam dunia ini yg sempurna hehe *^▁^*

perindu_خلافة says:
at: October 30, 2013 at 8:04 PM said...

hahaha.. entah la, hypothesis bukan selalu betul kn,
macam yang cik cakap jugak tiada manusia yang sempurna, ^_^

so dengan jawapan jujur cik anonymous, theory saya dah boleh dibakul-sampahkan, huhu

# 'penukis' pun boleh :)

Anonymous
at: October 31, 2013 at 12:10 AM said...

So, hypothesis tidak diterima , eksperimen tak menjadi la ni ,
takpa2,usaha lagi,,hahaha..^,^~

Jawapan jujur saya mengecewakan penulis la ni ?
#ye la, nnt saya blajar mngeja balik :-\

perindu_خلافة says:
at: October 31, 2013 at 12:56 AM said...

ha'ah kecewa :(

huhuhu.. xpe2, siapa pun cik ni,
eloklah terus remained unknown pada saya, lebih mudah nak tegur mana2 salah silap saya nanti ^_^

Anonymous
at: October 31, 2013 at 1:15 AM said...

Maaf lah pnulis kecewa , tak ada niat utk itu .. Minta maaf sgat2 :-C

Sbb itu lah,
Itu lah gunanya anonymous kan ? ^,^~
InsyaAllah ...
Itu yg trbaik ...

perindu_خلافة says:
at: October 31, 2013 at 1:52 AM said...

ye ye.. setuju, untuk kebaikan bersama ^_^

maaf ye; saya ni agak particular sikit, lebih2 lagi berkhidmat kat QC department pulak, haha,

# sebelum ni ejaan 'InshaAllah' cik macam ni, tapi yg latest macam ni 'InsyaAllah' pulak, ^_^ huhu

Anonymous
at: October 31, 2013 at 2:22 AM said...

Tak apa lah, tak da yg salah pun,fenomena dkt tmpt krja mmpengaruhi diri, itu normal,, jgn risau ,, hahaha^,^~

#eh ? Salah ke ? (result slpas mnaya brapa org mcm mna eja insyaAllah dlm rumi) hehehe..sbb nmpk ada org eja mcm tu.yg mna btul sbnrnya..

perindu_خلافة says:
at: October 31, 2013 at 10:30 AM said...

eh saya x cakap salah pun, cuma saya nampak ada sikit perbezaan.. tu je, ^_^
kalau nak ejaan sebenar, confirm la yang ni ( إن شاء الله‎ ) kan ^_^

bagi saya selagi mana maksud asal x berubah, perubahan bukan satu masalah, ^_^