Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Tuesday, October 15, 2013

special


.. To the world you may be one person, but to one person you may be the world |

11 التعليقات:

Anonymous
at: October 15, 2013 at 4:51 PM said...

setelah direnungkan,difikirkan,memerah otak 360 darjah, sejujurnya saya tak dpt tngkap apa yg penulis smpaikan,,fhm makna perkataan, tp mngkin tidak memahami mksud penulis ... explain ? heheh ^,^~

Norlyana Nasrin says:
at: October 16, 2013 at 1:38 PM said...

wah rizqan..

saya suka ayat ini (^-^)

perindu_خلافة says:
at: October 17, 2013 at 11:50 AM said...

maaf cik anonymous,
sukar untuk saya explain; tapi saya yakin, apa yang cik faham, itu jugaklah apa yang saya cuba maksudkan// ^_^

memikir-mikir bahasa kata untuk menterjemah bahasa rasa, #susah O.o

Anonymous
at: October 19, 2013 at 12:17 PM said...

klu en.penulis sukar mentafsirkn apa yg trsirat ..tidak mngapa ,saya cuma brminat apa yg pnulis fikirkn tntng ayt ini ,,mngkin apa yg kita fkirkn sehaluan mngkin tdk , tp bkn itu yg utama, yg pnting kita sama2 mndalami mksudnya,, ^,^~

tiada paksaan atau penyeksaan ,,,#memahami ^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 21, 2013 at 4:03 PM said...

erk.. memahami!? -_-
saya pulak yang tiba2 jadi x faham, huhu

apa pn terima kasih sgt sebab cik anonymous sudi singgah sini, w/pun kita mgkn x pernah kenal dalam dunia realiti, kn ^,^~

Anonymous
at: October 24, 2013 at 2:42 PM said...

hahaha,
nampaknya kita tak sehaluan kli ni,>_<
'memahami'? mcm mne nk trangkn ni ehhh???? fenomena 'memikir bahsa kata untk mntrjrmah bhasa rsa#susah' sdh biasa dialami ..maka saya 'memahmi' prsaan pnulis , faham tak ?
sbgaimna sya tlh mmbrithu penulis,saya tertarik akn blog ini,ada ilmu yg dikongsikn,sejarah yg memukau,kisah hdup yg menarik dan ayt yg memikat...sama2,,,haha..^,^~harap pnulis senang akn kedatangan saya di sini ,,,^,^~
#mngkin setakat ini jodoh kita di dunia maya ... ^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 24, 2013 at 11:12 PM said...

eh.. senang sangat, ^_^
terima kasih untuk semua pujian tu, saya anggap sebagai cabaran utk saya tulis dgn lebih baik lepas ni,

btw kalau cik anonymous memang sekadar nak kenal saya dalam dunia maya ni je, saya terima seadanya.. tp sekurang2nya cik anonymous boleh gunakan satu nickname khusus, takut sy t'keliru dgn anonymous2 yang lain (kalau ada)

#secara teknikalnya tulisan2 kat blog ni semuanya untuk ruang muhasabah saya selain rekod peribadi yang boleh dikongsi, tapi mana2 yang boleh diambil 'ibrah, pembaca boleh ambil sbg iktibar.. ^_^

Anonymous
at: October 25, 2013 at 10:35 PM said...

'Senang sgt'betul ni? Ke nak sedap kan hati saya je?damai hati ini jika pnulis senang,,oh,sama2..itu apa yang saya rasa tntng blog ini..cbran tu mmbuatkn saya lbih brminat trhdp penulisan sterusnya..good luck!
Bkn itu maksudnya saya,jujur,jauh di pelosok hati ni,lbih mnghrap jodoh di dunia realiti,tapi dihalang rasa tkut yg membuak buak jika sang penulis tdak ingin berkwn dgn diri ini (cewah ayat) ..betul jgak apa yg penulis kata kn ,,tp buat msa ni saya hilang idea untk mltkkan nick name,inshaAllah,lain kali saya dtg dgn nickname buat penulis ...
#setiap kejadian ada hikmah, disetiap hikmah ada iktibar , inshaAllah .. ^,^~

perindu_خلافة says:
at: October 26, 2013 at 8:14 AM said...

saya xde masalah untuk berkawan dengan sesiapa pun.. coz our life is too short to make enemies ^_^ hehe

mgkn lepas ni cik boleh datang dgn nickname pulak ea, setakat ni saya cuma kenal cik anonymous dengan symbol ni je.. ^,^~ nice n comel

Anonymous
at: October 26, 2013 at 12:20 PM said...

Trlalu pndek,, eh,jadi persahabatan yg saya hulu dah disambut lah ni ?
Ohh.saya buat symbol tu sbb penulis ada symbol sndiri jadi ^_^ jadi saya ciptakn satu utk saya ^,^~ terima kasih ats pujian tu , lps dah ada nickname tak dpt la saya buat symbol ^,^~ ni lagi .. Penulis dah dpt knl saya ..

perindu_خلافة says:
at: October 26, 2013 at 4:46 PM said...

persahabatan di dunia maya la kot, sbb saya agak kita mesti dah kenal kat dunia realiti kan ^_^