Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Saturday, November 10, 2012

siang kita mungkin malam dia


Mungkin ada yang akan bertanya pada saya;

“ .. kenapa sampai perlu letakkan 3 widget weather
kat dalam blog warQah daUn papYrus™ ni?” [rujuk sidebar]

jawapan saya ..
kerana ia tidak di larang dalam agama!
saya yakin; ketiadaan larangan ini menunjukkan ia tidak memberi mudarat pada hidupan lainnya.
jadi tidaklah menjadi kesalahan bagi saya meletakkan waima tiga . ratus . tiga . belas widget yang sama sekali pun di dalam blog ni, sekian terima kasih ^_^

rasional ..
haha tujuan utama ‘perletakan’ (err..) widget berlokasikan Kuala Lumpur, Dublin dan Perth itu sebenarnya adalah bagi memastikan; saya tidak menjadi tetamu tidak di undang pada sahabat saya yang berada di belahan bumi berbeda.
di ketahui umum; bahwa benua ini telah dipisah-pisahkan dengan blok masa tertentu,
maka amatlah penting bagi kita semua mengikut sunnatuLlah yang telah lama berjalan ini agar tidak berlakunya rempuhan dengan blok masa,


menurut prof warQah™ (2012) ehem ^_^
rempuhan yang berlaku di antara blok masa dengan tubuh seseorang manusia normal;
akan menyebabkan berlakunya gangguan biological clock  yang seterusnya menzahirkan symptom jet lag dan shift lag pada orang tersebut.

# jadi sebelum nak mengetuk pintu rumah seseorang tu kena la pandang2 terlebih dahulu,
mungkin siang kita adalah malam bagi orang lain ..
O.o

1.33 AM - Kuala Lumpur
5.33 PM - Dublin
1.33 PM - New York
2.33 AM - Tokyo

2 التعليقات:

Anonymous
at: November 10, 2012 at 8:45 AM said...

Penulis blog ni suke citer pasal mase kn...hu2

perindu_خلافة says:
at: November 11, 2012 at 12:24 PM said...

haha.. ye ke, saya x pernah perasan pulak pasal benda ni, anyway~
lepas ni kalau dapat gantikan 'anon' tu dengan nama sendiri kan lagi best ^_^