Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Tuesday, April 24, 2012

Manusia tertua dunia 2012 dari Malaysia

Manusia tertua dunia 2012 dari Malaysia

 ‘Puan binti Ahmad’ dengan nombor KP 960412020058, sepatutnya boleh diletakkan nama beliau kedalam Book World of Record disebabkan usianya yang telah menjangkau 116 tahun pada tahun 2012. Sebab apa? Boleh tengok kat sini! Malaysia sepatutnya berbangga sebab boleh meletakkan warganya sebagai yang tertua setakat tahun 2012. Wah bangganya!! Tapi betul ke manusia bernama ‘Puan binti Ahmad’ ni wujud... hurm~

data orang tertua menurut SPR

BERSIH, BERSIH, BERSIH... kurang seminggu dari BERSIH 3.0, masih lagi ada pihak yang menentang usaha murni yang dibangun dan digerakkan oleh warga Marhaen ini. Saya melihat usaha penentangan (BERSIH) ini lebih kepada mahu menegakkan benang yang basah. Kekotoran dalam sistem pilihanraya ini adalah sesuatu yang tidak boleh dipandang ringan kerana ia melibatkan usaha bersama kita untuk melihat Malaysia ini dipimpin oleh Pemimpin yang benar-benar berwibawa.

# kalau benar wujud, bolehlah dibetulkan data dalam BWR dan sepatutnya kita berbangga sebab orang tertua di dunia sekarang ni ada di Malaysia & kita juga ada sistem daftar pemilih yang bersih. TAPI kalau tak wujud.. hurm maksudnya masih kotor la daftar pemilih kita. ^_^

...updated 12:24 PM 25/4/2012 - rupanya ada manusia lagi tua dari Puan binti Ahmad ni dalam daftar SPR, umur 'Wong Kwan Moy' ni mencecah 159 tahun tahun 2012. Hurm check sendiri la der..  530823040010
sumber : amenoworld, Bagi sahabat2 yang masih rasakan tuntutan BERSIH ni sesuatu yang tak rasional cuba fikir lebih sikit lagi. insyaALlah kalian faham asbabnya ^_^

2 التعليقات:

missSenget says:
at: April 25, 2012 at 7:57 AM said...

960412020058...???

tu bukan no IC budak2 ke..? yg baru umur 16 tahun..?

ke camne..?

takpaham laa...

perindu_خلافة says:
at: April 25, 2012 at 11:20 AM said...

x mungkin IC budak2 miss,
sbb kalau umur baru 16 tahun,
nama Puan binti Ahmad ni x sepatutnya wujud dalam daftar pemilih SPR kn~

cuba miss try masukkan no IC ni dkt laman web SPR sendiri, result dia akan sama mcm yang saya printscreen tu ^_^