Copyright © wdp .. |
Design by Dzignine
Monday, April 23, 2012

Jalan2 Pantai Klebang-Tanjung Puteri


Perancangan untuk pulang awal ke Bumi UIAMK petang semalam tidak mendapat keIzinan Pemilik Tanah, akhirnya penulis terpaksa juga mendapatkan tiket bas malam untuk laluan Melaka-Kuantan. Untuk mengisi kekosongan waktu yang ada, penulis bersama emak dan abahnya mengambil peluang untuk berjalan-jalan ke tempat yang penulis sendiri belum pernah menjejaknya sebelum ini. Cadangan pertama adalah ke Muzium Kapal Selam di pantai Klebang, Melaka.

kapal selam MSD Quessant Agosta 70 di tanah gersang

ini bukan kipas titanic!

emak, abah dan MSD Quessant Agosta 70

snap gambar terakhir sebelum balik

emak menunggang kuda berlatar kapal selam di kawasan gurun :)
Emak di atas kuda padi, comel sangat kudanya.
Jadi penulis mengambil peluang untuk tidak membebankan beliau, ^_^

# gambar cuma menggunakan handphone camera
Berminat dengan Pesta Buku Antarabangsa KL 2012... sila click sini

9 التعليقات:

Norlyana Nasrin says:
at: April 23, 2012 at 11:29 AM said...

wah agak menarik (^-^)

xpe len kali ke Melaka boleh la g sini..huhu~

perindu_خلافة says:
at: April 23, 2012 at 12:43 PM said...

seriously..
sangat menarik untuk difikirkan,

"benda yang sepatutnya bermanfaat macam ni tapi x digunakan sebaiknya?" :(

Norlyana Nasrin says:
at: April 23, 2012 at 3:51 PM said...

maksud rizqan? terangkan skit..

perindu_خلافة says:
at: April 23, 2012 at 6:16 PM said...

benda ni sepatutnya perlu digunakan lebih dari sekadar untuk tatapan pengunjung.. setakat beli dan pamer, sesiapa pun boleh buat~

# pembaziran,

Norlyana Nasrin says:
at: April 23, 2012 at 7:00 PM said...

hmm btol juga..klu takat nk wat pameran baik buat replika je...mau berjuta benda ni...

kapal ni funtion dalaman dia macam mana? still okay lagi ke?

rizQzaini says:
at: April 24, 2012 at 12:07 AM said...

x boleh masuk dalam pun..
bayar seringgit untuk tengok luar je,
huh~

btw kapal ni la yg digunakan crew scorpene untuk buat latihan masa kat perancis dulu,

Norlyana Nasrin says:
at: April 24, 2012 at 1:24 AM said...

erk kata muzium...apa da..mst muke kecewa~

klu kata prnh digunakan time buat latihan maksudnya masih okay la kan..huhu kalau rosak skit2 boleh je baiki..haih..membazir..

rizQzaini says:
at: April 24, 2012 at 6:15 AM said...

atas semua alasan ni la,
kita dapat nampak rakyat lebih rasional dalam berfikir tentang kebaikan untuk negara,

# nasib baik kes soyuz dulu pun rakyat tentang, kalau x; sekadar jadi besi buruk untuk tatapan umum je la =_=

Norlyana Nasrin says:
at: April 24, 2012 at 11:43 PM said...

hmm setuju~

duit yang patut digunakan untuk membaiki infrastructure dan meningkat taraf hidup rakyat dibazirkan begitu saje...sememangnya ckp x b'kenan..